Lån utan inkomst och säkerhet

Låna pengar utan inkomst och utan säkerhetLån utan inkomst och säkerhet

Många vill veta ifall det går att ta lån utan inkomst och säkerhet? Det är en bra fråga då man aldrig vet när behovet av behöva låna pengar utan inkomst och utan säkerhet uppstår. Det kan hända något oförutsägbar såsom till exempel att man blir uppsagd, det sker en olycka som gör att man inte kan arbeta eller helt enkelt att pengar tagit slut lite för snabbt någon månad och det finns räkningar som ska betalas.

Vart kan man låna utan inkomst och säkerhet?

Nästa fråga blir naturligtvis vart man kan ta lån utan inkomst och säkerhet? De stora bankerna stänger brukar stänga alla dörrar när det gäller lån utan inkomst och säkerhet. Storbankerna är inte kända för att ta riskerna när det gäller utlåning till privatpersoner. Som tur finns nya låneaktörer som skapat möjligheter för de som saknar inkomst och säkerhet. Nackdelen är att oftast handlar om snabba blancolån såsom snabblån och smslån, vilket gör att det kan bli dyrare än vanliga banklån.

En fördel är att många av dessa aktörer inte tar UC, dvs de erbjuder lån utan att ta en kreditupplysning hos UC, vilket är bra då man slipper få för många förfrågningar som kan belasta en den dag man ska ansöka om ett banklån hos storbankerna.

Glöm inte att dessa lån är bra ifall man behöver lösa något kortsiktig och ger lite extra tid tills man löser det långsiktigt.

Mindre lån – snabb utbetalning lånet

Smslån är att föredra vid mindre lån (500 kr-10 000 kr) då kraven är lägre och utbetalningen oftast sker snabbt. Har man samma bank som smslån-bolaget så kan man oftast få lånet beviljat och utbetalt inom några timmar och hos många företag kan man även få pengarna utbetalt under helger.

Vilka krav ställs vid mindre lån?

När det gäller smslån så är kraven väldigt låga och smslån-företagen ställer inga hårda krav.  Några av kraven brukar vara att man har en årsinkomst på 20.000 kr vid smsålån och att man fyllt 18 år. Dessa krav uppfyller de flesta privatpersoner oavsett ifall man arbetar, studerar, pensionär eller är sjukskriven.

Företag Belopp Kostnad
Vivus 2 000 kr 0 kr
Ferratum 2 000 kr 0 kr
Folkia 2 000 kr 208 kr
Risicum 2 000 kr 350 kr
Easy Credit 2 000 kr 435 kr

Större lån

Blancolån är ett bra alternativ vid högre summor (5000kr-400.000kr).

Vilka krav ställs vid större lån?

Större lån är svårare att få godkända då de är större och har en längre återbetalningsperiod oftast på några år. Här är det två lite större kreditbolag som är fördelaktiga att använda Lendo och Thorn.

Företag Belop Återbetalningstid
Lendo 5000-350000kr 3-10år
Nordnet 20000-35000kr 2-15år
Thorn 5000-25000kr 1-5år
Cash2you 2000-15000kr 1-5år

Att tänka på

Något man måste tänka på är återbetalningstiden för mindre lån såsom smslån är mycket kort och betydligt kortare än återbetalningstiden för vanliga blancolån.

Större lån tar längre tid att få beviljade och utbetalda. Ett större blancolån tar längre tid att få beviljat och utbetalt jämfört med ett mindre smslån. Generellt så tar det längre tid ju större lånebelopp det handlar om.

Tänk på att att inkomstkravet ökar i takt att med att lånesumman ökar – ju större lån desto högre krav på en högre årsinkomst. Detta kan innebära att man som student eller utförsäkrad kan få svårt att få ett större lån.

Låna aldrig för att betala gamla lån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*