Låna pengar utan inkomst och betalningsanmärkning

Lån utan inkomst och betalningsanmärkningLåna pengar utan inkomst och betalningsanmärkning

För att kunna ta ett lån vill en långivare vara säker på att låntagaren har de ekonomiska förutsättningarna att kunna hantera en skuld. En låg inkomst innebär att du kan låna ett lägre belopp men om du saknar inkomst helt kan du till exempel ta hjälp av en borgensman, som då står för säkerheten för lånet och som kommer att betala tillbaka lånet om inte du kan.

Ett annat sätt är att ta ett lån tillsammans med någon. Om den ena har fast inkomst räcker oftast detta för att få godkänt av banken, beroende på hur mycket pengar det rör sig om. Det är viktigt att förbereda sig genom att bland annat ta fram inkomst- och utgiftsuppgifter.

Lån med betalningsanmärkning

Då du ansöker om ett lån gör de flesta långivare någon form av kreditupplysning för att se om du har möjlighet att betala tillbaka lånet. Det är svårare att få låna pengar med betalningsanmärkning men vissa långivare kan godkänna en låneansökan.

Vid s.k snabblån betalas pengarna snabbt ut till dig, men det är viktigt att kontrollera räntan och övriga avgifter som tillkommer. Räntan kan vara relativt låg, men avgifterna höga. Den effektiva räntan kan räknas ut innan avtal om snabblån ingås. I den effektiva räntan inräknas alla avgifter samt den faktiska räntan på lånet.

För den som har möjlighet brukar det gå bra att lösa in hela lånet innan förfallodagen.

Bolån trots betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning kan det vara svårt att få bolån, men inte omöjligt.

Ta kontakt med din bank och diskutera hela din ekonomiska situation. Faktorer som kan vara avgörande är om din betalningsanmärkning gäller en mindre summa som redan är betald eller om det rör sig om en större skuld. Du bör också kunna lämna något som säkerhet för lånet. Av stor betydelse är om har du fast inkomst, hur stor den är, om du kommer att stå ensam på lånet eller har en medsökande, alternativt en eller flera borgensmän. Så länge du kan bevisa att du kan betala tillbaka lånet går det att förhandla.

För bankerna är det viktigt att vara säkra på att de kommer att få tillbaka sina pengar. Ju mer riskabla lån som ges, desto högre blir räntan.

Om banken säger nej till lån kan du vända dig till företag som har specialiserat sig på att ordna bolån till personer med betalningsanmärkningar. Men tänk på att avgifter och räntor blir mycket högre än vid ett vanligt banklån. Se också till att din ekonomiska situation klarar av återbetalningarna, både nu och i framtiden. Dröjsmålsräntor och extra avgifter kan bli mycket kostsamma om du inte kan betala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*